Ontdek de kracht en veelzijdigheid van spinzuigers

Als het gaat om het verplaatsen van zware lasten op bouwplaatsen of in industriële omgevingen zijn efficiëntie en veiligheid erg belangrijk. Daarom kan het gebruik van spinzuigers, ook bekend als glaszuigers met extra armen, vaak het verschil maken. Dit innovatieve werktuig biedt heel wat voordelen en toepassingen die de manier waarop we lasten verplaatsen, compleet verandert. We geven jou graag mee wat een spinzuiger allemaal kan en wat de voordelen ervan zijn.

Hét verschil tussen spinzuigers en spinkranen

Een spinkraan is een minikraan die zo compact is dat ze gemakkelijk gebruikt kan worden op moeilijk bereikbare plaatsen. Denk maar aan een bedrijfshal of een woning in de binnenstad.

Een spinzuiger is een vacuümzuiger die je bevestigt op de spinkraan of minikraan. Ze bestaat uit een hele reeks zuignappen die via een vacuümsysteem grote platen, zoals meubelpanelen en glaselementen, eenvoudig kunnen tillen en verplaatsen. Let op: het moet hier gaan over gladde, niet poreuze materialen.

Spinzuigers
Spinzuigers

Veelzijdigheid in toepassingen

Een spinzuiger staat bekend om zijn veelzijdigheid. Hij kan dan ook gebruikt worden voor diverse toepassingen. Het tillen en verplaatsen van glaspanelen, die erg weinig grip bieden, is de meest voorkomende toepassing. Dankzij de verstelbaarheid van de verschillende zuignappen kunnen erg grote glasoppervlakten moeiteloos verplaatst worden. Daarnaast worden spinzuigers af en toe gebruikt in de meubelindustrie, voor het verplaatsen van grote meubelpanelen.

Voordelen van spinzuigers

Het gebruik van spinzuigers biedt tal van voordelen, waaronder:

Veiligheid
Spinzuigers komen in verschillende vormen en maten en kunnen tot wel 2000 kg hijsen. Pure mankracht is niet langer nodig, waardoor de kans op lichamelijke letsels aanzienlijk vermindert. Je hebt natuurlijk ook een kraan nodig. Dit kan met een minikraan, een autolaadkraan of de vaste bouwkraan die reeds op de werf voorzien werd.

Efficiëntie
Taken kunnen sneller worden uitgevoerd. De productiviteit en snelheid van uitvoering nemen toe.

Precisie
In combinatie met een minikraan kunnen zware lasten met de grootste precisie en doeltreffendheid getild en verplaatst worden. Geen wonder dat tal van glasbedrijven beroep doen op een glaszuiger!

Wil je meer weten over de troeven van een spinzuiger? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Spinzuigers
Scroll naar boven