Vacuüm hijsunit nodig? Maak de juiste keuze!

Als verdeler van kwalitatieve hijsoplossingen investeren we voortdurend in nieuwe en betere materialen. Naast onze gekende glaszuigers kan je bij ons ook terecht voor een vacuüm hijsunit voor het hanteren van panelen of stenen. Lees hieronder meer over onze verschillende types vacuümheffers, hun kenmerken en voordelen.

Verschillende types en hun kenmerken

Met ons aanbod vacuümzuigers willen we zo goed mogelijk tegemoetkomen aan de verschillende noden binnen de bouwsector. Van hijsunits met één zuignap voor kleinere glaspartijen of panelen tot hijsunits met meerdere zuignappen die op een frame of andere constructie gemonteerd zijn.

Het voordeel van dit laatste type van vacuüm hijsunit is dat het zich eenvoudig aanpast aan de verschillende vormen en maten van objecten. Bovendien kunnen ze grotere glas- of paneelconstructies tillen en hebben ze een hogere hefcapaciteit.

Elke vacuümheffer uit ons aanbod is eenvoudig te monteren op een kraan of ander hijsapparaat. De meerderheid van onze vacuümheffers heeft een roterend mechanisme zodat het object nauwkeurig en veilig kan gedraaid worden tijdens het optillen.

Vacuüm hijsunit
Vacuüm hijsunit

Enkele voordelen

Naast een veilige bediening met een minimum risico op ongevallen of schade, hebben onze hijsunits nog andere voordelen:

  • efficiëntie: een snelle en nauwkeurige positionering en plaatsing
  • veelzijdigheid: aanpasbaar aan verschillende vormen en maten voor glas, panelen, stenen en andere materialen met een glad oppervlak
  • flexibiliteit: monteerbaar op verschillende hijshulpmiddelen zoals onze minikranen waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen en werkomgevingen
  • aanpasbaarheid: mogelijkheid om uit te rusten met aanvullende functies zoals draaimechanismen of kantelfuncties

Vacuümheffers voor glas

Bij Toplifting vind je een totaalaanbod van glaszuigers voor elke situatie. Hieronder onze favorieten:

  • CX5-L: een alleskunner voor glasmontage - tot 500kg
  • C600: een lichtgewicht met een robuust en compact ontwerp – tot 600 kg
  • S600: een compacte alleskunner – tot 600 kg
  • S800: een compacte en tegelijk veelzijdige zuiger – tot 800 kg
  • S1000: een lichtgewicht met een hijscapaciteit tot 1000 kg
Vacuüm hijsunit
Vacuüm hijsunit

Vacuümheffers voor panelen of stenen

Voor het plaatsen van sandwichpanelen raden we de ‘Cladboy compact GB2-200/FX’ met vertrouwen aan. Met deze revolutionaire panelenzuiger kan je op een snelle en efficiënte manier verschillende montages uitvoeren. Lees er meer over in onze blog.

En met de Glass-Maxx C600 vacuümzuiger kan je stenen aanzuigen die een glad oppervlak hebben. Als extra veiligheid gebruiken we hiervoor telkens een extra hijsband.

Een vacuüm hijsunit huren of kopen?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een geschikte vacuümheffer? Reken dan op ons advies. Je kan zowel huren als kopen bij ons. En dankzij onze servicedienst staan we met plezier in  voor het onderhoud en/of de herstelling van jouw vacuüm hijsunit.

Scroll naar boven