hoekje

Vacuümzuigers

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt. Je wil een grote plaat, zoals een meubelpaneel of glasplaat optillen, maar slaagt er niet in grip te krijgen op het object, enerzijds omdat het te groot of te zwaar is, anderzijds omdat het materiaal erg glad is. In dat geval biedt een vacuümzuiger een oplossing.

Hoe werkt een vacuümzuiger?

Een vacuümzuiger zuigt de lucht tussen de zuiger en een te dragen opject weg. Daardoor ontstaat een druk die de vacuümzuiger in staat stelt het object op te tillen. Hoe sterker de zuigkracht en het vermogen van de vacuümzuiger, hoe zwaarder het object dat je kan optillen. Vacuümzuigers worden vooral gebruikt voor het opheffen van grote platen, meubelpanelen, tegels en glasplaten die op zich weinig grip bieden. Ze bestaan in verschillende formaten, gaande van erg compacte apparaten tot complexe spinzuigers met meerdere zuignappen.

Om een vacuümzuiger naar behoren te gebruiken wordt die bevestigd aan een heftoestel zoals een minikraan, verreiker, heftruck of vrachtwagenkraan. De bediening van het geheel gebeurt bij voorkeur door een gekwalificeerd kraanchauffeur, die de kneepjes van het vak kent.

Vacuümzuigers
Vacuümzuigers

Een glaszuiger, een onmisbare tool voor glasbehandeling

Vacuümzuigers worden erg veel gebruikt voor de plaatsing van grote glasplaten en andere glaspartijen. De omvang, gewicht en de gladde structuur van het glaselement maken het voor mensenhanden immers onmogelijk dit materiaal op een veilige manier te tillen. Een vacuümzuiger, en meer bepaald een glaszuiger, zorgt voor de noodzakelijke grip op de glasplaat. Daardoor kan die, mits koppeling aan een hefelement zoals een minikraan, op een veilige en efficiënte manier de glasplaat verplaatsen.

Ben je op zoek naar een vacuümzuiger of glaszuiger? Ontdek ons ruime assortiment in verkoop of verhuur.

hoekje-oranje

Graag eerst advies inwinnen?

Mijn online aanvraag

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1 GB.
    Vacuümzuigers
    Scroll naar boven