Waarom een professionele glasdrager gebruiken?

Een professionele glasdrager, ook wel een professioneel vacuümsysteem met zuignappen of kortweg een glaszuiger genoemd, is dé hijsoplossing die je nodig hebt om grote en/of zware glaspartijen (of andere vlakke materialen) veilig en efficiënt te verplaatsen. Ontdek in onze blog de belangrijkste redenen waarom je best een glaszuiger gebruikt!

Veilig & gezond werken

Grote glasplaten met de hand tillen is allesbehalve evident. En vaak gewoon onmogelijk. Met een professionele glasdrager kan je op een veilige manier werken. Je vermindert het risico op ongevallen of lichamelijke letsels. Fysieke belasting wordt tot een minimum beperkt.

Een glaszuiger zorgt ervoor dat de druk gelijkmatig verdeeld wordt over het glasoppervlak. Hierdoor is het risico op vervorming van het glas en het krassen of breken ervan kleiner. Dankzij de uniforme drukverdeling heb je altijd een stabiele en veilige grip op het glas!

Mobiele glaslift
Professionele glasdrager

Efficiënt en nauwkeurig

Het gebruik van een glasdrager verhoogt de efficiëntie van het werk want je hebt minder personeel nodig om de klus te klaren. Je bespaart dus tijd en arbeidskosten! Daarnaast biedt een glaszuiger meer controle en precisie bij het positioneren van het glas. Je kan dus nauwkeuriger te werk gaan.

Toegankelijkheid

Hoog, laag, overheen een gebouw of in een moeilijk bereikbare ruimte. De combinatie van een glaszuiger met een (mobiele) hijskraan maakt het mogelijk om het glas veilig en nauwkeurig naar de juiste locatie te hijsen.

Professionele glasdrager
Professionele glasdrager

Een professionele glasdrager voor elk type glas

Overtuigd van de voordelen van een professionele glasdrager? In ons machinepark vind je een uitgebreide keuze aan glaszuigers voor alle soorten glas. Kan je wat hulp gebruiken om de juiste keuze te maken voor jouw hijsproject? Lees dan zeker onze blog met handige tips en suggesties.

Koop of huur een glaszuiger bij Toplifting

Bij Toplifting vind je een ruime keuze aan nieuwe en tweedehandse glaszuigers die je zowel kan huren als kan kopen. We helpen je uiteraard met gepast advies. Neem gerust contact met ons op of bel ons op +32 (0)498 80 74 27.

Scroll naar boven